ASI-utbildning, fyra dagar

Laddar Karta...

Datum/Tid
2018-10-22
08:30 - 16:30

Plats
Familjen Ericsson's CITY HOTEL

Kategorier


Välkommen till en fyra dagars utbildning i ASI (Addiction Severity Index) med start måndag den 22 oktober 2018. Alla fyra utbildningsdagarna genomförs i Jönköping på City Hotel, nära järnvägsstationen.

ASI (Addiction Severity Index) är en strukturerad intervjumetod för att kartlägga och bedöma alkohol- och narkotikarelaterade problem i samarbete med klienten. Det ger intervjuaren möjlighet att på ett strukturerat sätt bedöma klientens hjälpbehov inom olika livsområden. På ASI-utbildningen får deltagarna lära sig använda intervjun i sitt arbete och ges möjlighet att öva intervjuteknik, samt hur informationen ska användas vid planering av insats.
Utbildningen bygger på Socialstyrelsens version ASI Grund 2007 (reviderad 2017).
Gå gärna in på Socialstyrelsens hemsida och läs mer om metoden här. Där kan du även hitta ASI-manualen om du vill läsa innan utbildningen.

Datum:

Måndag 22 oktober 2018, kl. 08.30 – 16.30
Tisdag 23 oktober 2018, kl. 08.30 – 16.30
Torsdag 6 december 2018, kl. 08.30 – 16.30
Torsdag 9 maj 2019, kl. 08.30 – 16.30

Plats:

Familjen Ericsson’s CITY HOTEL, Västra Storgatan 25A, Jönköping

Tidsåtgång

Fyra dagars utbildning

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom missbruks- och beroendevård. Du ska ha möjlighet att genomföra träningsintervjuer på din arbetsplats under utbildningen.

Utbildare

Ansvarig för dagarna är Lotta Johansson, godkänd via Socialstyrelsen som ASI-utbildare.

Innehåll

De olika momenten i ASI

  • Informera och introducera ASI för klient/patient utifrån ASI-metoden
  • Genomföra intervjun och praktiskt använda informationen i grund och uppföljningsintervju.
  • Nyttan för klient, handläggare och ledning med standardiserad bedömning.
  • Bedömning av vårdnivå och vårdplanering

Förberedelse

Mellan utbildningsdag 2 och 3 ska kursdeltagarna göra en egen grundintervju samt återkoppling och skicka dessa till utbildaren för bedömning.  Det är därför bra att boka in ett intervjutillfälle med en klient i god tid innan utbildningen. Mer information om detta får du vid utbildningens start. Förbered dig gärna genom att läsa om ASI-intervjun på Socialstyrelsens hemsida här

Kostnad

5000 kr (exkl. moms) per deltagare. För- och eftermiddagsfika samt lunch ingår i avgiften. Vi debiterar respektive verksamhet/enhet efter att anmälningstiden har gått ut.

Utbildningsbevis

Efter avslutad utbildning och godkänd ASI-intervju erhålls ett utbildningsbevis. Observera att deltagande på samtliga dagar tillsammans med en godkänd grundintervju krävs för att bli godkänd.

Anmälan

Anmäl/boka senast 5 oktober 2018. Anmälan är bindande efter det att sista anmälningsdatum gått ut, men det går bra att överlåta sin plats till en ersättare.
Observera att utbildningen inte kan genomföras vid färre än 10 anmälda. Du får en bekräftelse via e-post efter att anmälningstiden löpt ut.

För mer information om praktiska delar gällande kursen, kontakta Råbe & Kobberstad

Bokning

Bokningen är stängd för detta event.