Om Råbe & Kobberstad

Råbe & Kobberstad AB är grundat av Peter Råbe och Joel Kobberstad. Företaget har idag en unik erfarenhet av att ta fram användarvänliga och funktionellt anpassade datasystem för vårdområdet av missbrukare och unga med problem.

Företaget står bakom datorisering av intervjumetoderna ASI (Addiction Severity Index), DOK (för kvalitetsutveckling inom missbrukarvården), ADAD (Adolescent Drug Abuse Diagnosis), samt ADDIS (Alkohol Drog Diagnos Instrument).

Våra kunder är myndigheter som SoS (Socialstyrelsen) och SiS (Statens Institutionsstyrelse), vårdgivare/organisationer som IKMDOK (Institutet för kunskapsutveckling inom ungdoms- och missbrukarvården), Gryning AB, Vårljus AB samt kommuners socialtjänst och mottagningar/behandlingshem av olika slag.

Det finns idag ett stort och växande behov av att kunna dokumentera, beskriva och följa upp olika typer av verksamheter inom vårdområdet, både på verksamhets- och central nivå. Vi har i våra system lyckats tillgodose de enskilda användarnas önskemål, ute i verksamheten, och den centrala organisationens önskemål, t.ex. i form av forskningsuttag. Nyckeln till att lyckas med detta är kommunikation och därmed förstå de olika användarnas arbetssituation, arbetsuppgifter samt den verksamhet de befinner sig i.

Vi går mot en spännande framtid, där vi kommer att fortsätta samarbetet med våra kunder och knyta nya kontakter för nya projekt. Vår framtidsvision är att bli ledande i Sverige på utveckling av datastöd inriktat mot vårdområdet av missbrukare och unga med problem.

Med vänliga hälsningar
Peter Råbe och Joel Kobberstad